Hua Hin en omgeving


De badplaats Hua Hin ligt op niet meer dan twee á drie uur rijden vanaf Bangkok. Het strand is er goed en er zijn vele restaurantjes die onder andere ook een westerse keuken bieden. Hua Hin is zowel populair bij de Thai als bij de westerlingen die in Bangkok wonen.

Hua Hin is een van de meest bekende badplaatsen van Thailand. Naar aanleiding van de internationale trend naar kuuroorden in 1920, werd Hua Hin een populaire reis bestemming voor de Koninklijke Familie van Thailand, de rijke Thai uit Bangkok, en buitenlandse reizigers. Sinds 2000 ondervind de plaats een sterke stijging in de belangstelling van zowel buitenlandse investeerders als gepensioneerden uit de grote Thaise steden.

De belangrijkste straat, Damnern Kasem boulevard loopt van West naar Oost van het statige Hua Hin station rechtdoor naar het Hua Hin strand een afstand van 1 km langs diverse overheidsinstellingen. De straat eindigt op het strand aan de rand van het prachtige voormalig Koninklijk Railway Hotel, nu het vijf-sterren Sofitel Central Hotel.

Een andere belangrijkste straat is de zuidelijke Petchkasem lweg, die van Noord naar Zuid door Huan Hin loopt, met aan beide zijden de markten, de belangrijkste winkels en restaurants. De grotere en meer luxe hotels en condos bevinding zich gelukkig niet in de stad zélf maar meer ten Noorden van Hua Hin richting Cha Am aan het strand.

Op weekdagen, heerst er in Hua hin een normaal leven zoals een gewone stad. In het weekend word het heerlijk levendig en komen de Thaise condo eigenaars van het klimaat, strand en de restaurants van Hua Hin genieten.

Hua Hin heeft de laagste regenval van Thailand en de kuststad heeft een heerlijke zeebries zodat de stad het hele jaar door wordt bezocht voor een heerlijke vakantie. Er zijn drie seizoenen, het droge seizoen (maart-september), de regentijd (oktober-november) en het warme seizoen (november-februari). De meeste dagen bieden helder blauwe luchten en soms witte wolken. Hua Hin werd gekozen als de Koninklijke vakantie plaats bij uitstek wat te danken is aan het uitstekende weer en klimaat.

Gelukkig heeft Hua Hin “after dark” niet veel brassy bier of gogo bars en ook geen overdadig druk nachtleven zoals aan de andere kant van de Golf. Het type tourist dat op zoek is naar dergelijk vertier blijft weg uit Hua Hin. In Hua Hin vindt men de met name de gezinnen met wat grotere kinderen en de golfliefhebbers. Op dit moment kan men rond Hua Hin al op meer dan 10 top golfbanen spelen.


De superieure Huahin en Takiab stranden zijn prachtig en bestaan uit fijn wit zand, De stranden zijn relatief rustig en erg schoon, het tempo van het leven is kalm en ontspannen. Het is de ideale plaats om met het gezin te vertoeven voor een jaarlijkse vakantie. Hua Hin staat in de eerste plaats voor strandvakantie in Thailand.